sunnuntai 24. joulukuuta 2006

Merlot

Perinteisesti meillä jouluviini on ollut punaista, hapanta ja sanalla sanoen kamalaa! tavaraa. Mutta nyt I haki paikallisesta puulaakista poikkeusta säännölle ja valitsi tämän: Merlot Duboeuf (puulaakin tuotenumero 006761). Hinta oli 6,98 euroa ja tilavuus 0,75 litraa. Ai miksikö? no koska etiketti oli "niin puhutteleva" - hmm, emmekös ole varoittaneet tästä seikasta valintaperusteena jo aiemmin...? Menikö viini väärään kurkkuun vaiko viemäriin tai peräti otsaluun alle - istu alas ja anna viinin virrata.

I: Pistävä, polttava ja samaan aikaan kuivahko... voi helvata! Mitä rojua sitä tuli taas napattua hyllystä? Kokonaisuudesta aistin "homeisuutta" - varoitusvalot alkavat vilkkumaan mielessä ja viini jää osaltani ½ lasiin. Näkökin alkaa sumentua - joinko metanolia? ei vaan... Merlotia! Henk. koht. olen merlotin ystävä ja suuresti, mutta tämä vetää maton alta... monellakin tapaa, noin niinku kuvaannollisestikin.
Tämän pullon voisi ostaa lahjaksi - pahimmalle vihamiehelle ja lahjoittaa pepsodent-hymy huulilla... kaukana väijyy myrkytys.


Ä: Polttaa, polttaa vatsaa polttaa, vaan en tälle viinille lämpene. Jouluherkut ja hyvä seura kompensoi voimakasta viinin aromia. Sinappisilli sai uuden voimakkuuden viinin ansiosta, siitä miinus.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 5.
Ä: viini 6-, ateriaseura (I) 10½.Vinkki: Eiköhän jo uskota, ettei nätti etiketti ja hyvä viini viihdy samassa pullossa? ja jos kolmantena kriteerinä on vielä alle 10 euron hinta, niin kuolettava kombinaatio on pystyssä...

Ei kommentteja: