torstai 7. kesäkuuta 2007

Terrale

"Nämä kesän helteet ne saa suun napsaamaan..." maalailee I kesän tuntua ilta-auringossa terassilla ja mikäs se on taivaanrannan maalarin, kun tehtävänä on arvostella punainen luomuviini nimeltään Terrale Nero d'Avola Cabernet Sauvignon (puulaakin tuotenumero 462157). Hintaa Sisilian tuotteella on 7,98 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa. Tekikö Omertan laki tehtävänsä vai laittoiko sisilialainen kielenkannat laulamaan?

I: Marjainen kuin kotimainen mustaherukka?! aavistuksen vetinen. Maistuukin vetiseltä mustikalta? ihme viini. Tämän kanssa maistuu luomukalkkunan ohuen ohuet viipaleet (joita voi suolata lisää ruusu- tai kristallisuolalla).
Jos ei tietäisi, niin voisi luulla kotimaiseksi tilaviiniksi; niin mustikkainen, niin herukkainen... tämä viini vie ajatukset sekä sydämen... Sisiliaan!
Taustamusiikkina meillä on sattumalta sambaa ja lattaria, jotka sopivat myöskin tähän tunnelmaan kuin sementtisandaalit Luigin työkaluarsenaaliin.


Ä: Oi mikä väri - violetti!!! Tuoksu täyteläinen. Maku muhkea; mustikkamainen. IHME VIINI!!! Savustettu luomukalkkunafile antaa täyteläisyyttä, mutta toki menee ilmankin. Jo ensi makustelusta Ä:n tekee mieli halata I:tä. Hieno viikko takana ja kaikkea täydentää tämä varsin oivallinen punaviini (ja Ä päättää jostain syystä alkaa tanssimaan sambaa, kun on tähän asti keskittynyt itämaisen tanssin opettamiseen).
Hitsi, tämähän menee päähän! :)


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 10.
Ä: 10-.Vinkki: Alkukesän helteillä muista varoa liiallista auringonpaistetta ja ennen kaikkea elimistön kuivumista. Nauti viinin seurana raikasta, viileää vettä suhteessa 1:1.

* Lisäys 5.7.2007: Terrale on arvosteltu myös täällä.

Ei kommentteja: