tiistai 22. tammikuuta 2008

Twisted Vines Merlot-Petit Verdot

Ei tipaton tammikuu, vaan nimihirviö Twisted Vines Merlot-Petit Verdot (puulaakin tuotenumero 416807) meinasi kaataa * Pieni Viiniblogi * arvostelijat I:n & Ä:n, mutta minne? Kengurumaan tyrmääjällä hintaa 6,77 euroa ja tilavuutta ne tutut 0,75 litraa.

I: Makeaa on, makeaa on tuoksu lasissa. Suussa sama linja jatkuu; makea, jonka alta kurkistaa karvas jälkimaku. Maistuu jouluruokien jämien (itsetehty luomuporkkanalaatikko, kotimainen jyväkalkkuna) kanssa mukavan pehmeältä. Enemmän juotuna mitään kitkeryyttä ei havaittavissa, myöskään taskulämpimänä. Maussa aavistus puistokemistien legendaarista (hinta/tehosuhde) G-juomaa, mutta vain aavistus.
10 tuntia avattuna jääkaapissa, suljettuna alkuperäisellä korkilla; vesittynyt maku, jossa aistittavissa rintamamiestalon seinäeristeenä käytetyn sahamuhun kosteaa tuoksua --- aika hyvä "tavisvinkuksi" :D


Ä: Mesimäinen tuoksu, kaunis väri, lämmin kesätuulen läikähdys ensimaussa. Jälkimaku koivun tuhkaa, poronnahkaa ja hunajaa.
Lämmittävä olo vatsanpohjassa, kuumotusta takaraivossa. Miellyttävä olo hyvästä viinistä.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 8½.
Ä: 8½.Vinkki: Jos nyt on pakko ostaa se sähkökäyttöinen viinikaappi, niin osta edes sellainen jossa sähkönkulutus on A-luokkaa.
Havaintojemme mukaan useimmat viinikaapit eivät ole, eikä sähkönkulutusta mainita ainakaan tarjouskaapeista.
Mielestämme sähkökäyttöinen viinikaappi on
Vuoden Turhake
, koska hyvä viini on parasta heti ja jos ei ole, sitä ei kannata ostaa. Tai jos haluaa säilöä viinejä, niin luontainen viinikellari on siihen paras. Tästä aparaatista yritetään tehdä seuraavaa hittituotetta tyyliin Digiboksi, DVD-soitin, Popcorn-pannu = ilmankin pärjää vallan mainiosti. Kokeilkaapa :)

Ei kommentteja: