perjantai 8. helmikuuta 2008

Perlage Cabernet 2006

No johan luomun lykkäs, josta I ja Ä tykkäs... palataan PV-testivoittajan "uuden sadon" äärelle; Perlage Cabernet Del Veneto 2006 (puulaakin tuotenumero 005832). Hintaa saapasmaan luomulla on tänään 8,65 euroa ja tilavuus vanha, tuttu ja turvallinen, 0,75 litraa. Hurmaako Hän edelleen?

I: PV-testivoittaja uutena vuotena ja radiossa Tapani Ripatti Ocsid-ohjelmineen (Uh!)... epämiellyttäviä, tunkkaisia muistoja kasariajoilta. Hyvä alku :p
Sukkamehun ja turkkilaisen jugurtin tuoksujen sekoitus - yöh - vesimäinen ensimaku, joka taittuu homejuustoon. Vanhan karttalehden maku. Voisi kuvitella ikivanhan pergamenttikäärön maistuvan juuri tältä --- Onko tämä pilalla vaiko oikeasti näin pahaa?
Radiossa nyt James Brown. Asiaa.
Voiko kierrekorkkipullossa tavara hapantua? Haisee lietelannalle (nimim. On asuttu maalla peltojen keskellä). Inkkarimokkasiinin tuoksu mukana. Jos tämä sato/pullotuserä ei ole pilalla, niin on Persoonallinen.
Selvää jääkaappiainesta = avattuna kaapissa monta päivää eikä kukaan halua juoda... järkyttävää kamaa :(


Ä: Tunkkainen tuoksu. Vahva väri. Uskaltaako maistaa? Onko pettymys suuri vai yllättääkö tuttu viini uudella vuosikerralla?
Maku järkyttää: homeisuutta ja märän villasukan haju yhdistettynä "paksuksi" tunteeksi kielen päälle. Terävä jälkimaku laittaa irvistämään. Maku tulee jopa suklaan läpi! Vahvat maalaiselämän muistot tunkevat mieleen; naapuripellon lietelannoitus ja tuore multa.
Tämä luomuviini on todellakin luonnonmukaista. Niin se tuo luonnon tuoksut (ne-joita-ei-välttämättä-ole-ikävä) mieleen.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 6½.
Ä: 7-.Vinkki: Viineissä ei mikään ole niin varmaa kuin epävarma, kun puhutaan uudesta sadosta - tämä viini on siitä hyvä esimerkki, ikävä kyllä.

Ei kommentteja: