perjantai 21. maaliskuuta 2008

Sula Shiraz 2006

Tämä on 100. viiniarvostelumme!
Juhlan kunniaksi pukeudumme valkoisiin ja istumme lattialle, eteemme kannetaan lootuskukkaa, suitsukkeita ja Sula Shiraz 2006 punaviiniä (puulaakin tuotenumero 402927). Intian helmellä on hintaa 9,30 euroa ja tilavuutta ne tutut länsimaiset 0,75 litraa. Avautuiko aistit ja kolmas silmä? Lue ja sukella Intian mystiikkaan.

I: Voihan valkoinen elefantti! Tämä viini laittaa pelkällä tuoksullaan sisäisen krapulakelloni jo kilkkaamaan - tästä matkasta ei hyvä seuraa... Pehmeän vetinen ensimaku, polttelee hieman mennessään kurkusta alas. Jonkinlaista makeutta havaittavissa myöskin. Poikkeaa normishirazeista, mutta onko se hyvä juttu? Pistää miltei heti korvat kuumottamaan, vajoanko nirvanaan... huh! Tästä ei hyvä seuraa - ainakaan tänään.
Ruokajuomana kyllä - ehdottomasti kannattaisi kokeilla curry- ja kasvisruokien kanssa, nautiskeluun ehkä, lärveihin ehdottomasti ei.


Ä: Imelän lämmin tuoksu. Kitalakeen tarttuva pehmeys. Hehkuva lämpö leviää vatsaan, kevyt puna poskiin. Viini laittaa hymyilyttämään, se on kuin pilven takaa kurkistava aurinko.
Erittäin hyvä.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 8½.
Ä: 9+.Vinkki: Anna Hänelle aikaa kuin viinille :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut 100. viiniarvostelusta sekä iloista pääsiäistä!