sunnuntai 1. kesäkuuta 2008

Rapsani Tsantali 2005

Siirrytään maantieteellisesti ja vähän muutenkin syrjempään; punaviineihin luetaan myös tämä kreikkalainen Olympos-vuoren kasvatti Rapsani Tsantali (puulaakin tuotenumero 485077). Hintaa on 8,49 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa. Jumalten juomaa vai mitä sitä taas tulikaan ostettua?

I: Oletko koskaan nuuhkinut wanhan putkiradion sisustaa, kun se on päällä ja lämmin? Tai Asa Studiolinen sisuksia vastaavassa tilanteessa? Kyllä olen ja tämä viini maistuu juuri siltä, miltä nuo em. laitteet tuoksuvat... kuin viini olisi sihdattu kondensaattori- ja elektroniikkaromun läpi...
Rapsani Tsantali tuo eteen paitsi uudet rypälelajit, myös syvän itsetutkiskelun: Tiedänkö tosiaankaan mitään viineistä? Pitäisikö tietää?
Tiedän vain sen, etten todellakaan tykkää tästä. Kaadan loppulasillisen viemäriin ja juon raikasta, kylmää, kotimaista hanavettä muutaman lasin päälle - ehkäistäkseni huomista huonoa oloa. Tsantalista suorastaan säteilee tuleva huono olo, enemmän nautittuna.
Tsantalin makua ja luonnetta on todella vaikea luonnehtia tämän enempää - maistakaa itse ja tuntekaa kylmät väreet selässänne - tai sitten ehkä tykkäätte? Mistä minä sen tiedän? En mistään.
Ei ole suomalaiseen makuun tämä tehty, uskallan väittää. Selvästikin Jumalten juoma, ei minun.
One more cup of coffee, please.


Ä: Vuohenjuustoa tuoksussa, kirsikkaisuutta alkumaussa. Viinin lämmetessä suussa, maku voimistuu luumuiseksi ja vahvan täyteläiseksi. Häivähtää aistimus pizzerian tuoksusta; oreganoa ja juustoa. Jälkimaku viivähtää oliivissa.
Viinin voisi kuvitella sopivan fetasalaatin kanssa suuressa seurueessa nautittavaksi.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 6.
Ä: 8-.Vinkki: "Matkalla jossain päin Suomea"
Hyvää Kesän alkua Teille kaikille, rakkaat lukijamme :)
Me lähdemme nyt pienelle kesätauolle, mahdollisesti kiertämään paikallisten tuottajien viinikioskeja... yöttömän yön juhlien jälkeen taas linjoilla.


Sinun parhaaksesi * Pieni Viiniblogi * maistelee viinejä laidasta laitaan. Kotoisalla otteella, selkeällä suomenkielellä.Päivitys 22.7.2008: Rapsani Tsantali maisteltu myös täällä.

Ei kommentteja: