perjantai 12. maaliskuuta 2010

Lambrusco Grasparossa

Täältä se tulee - kaikkien viininimihirviöiden kruunamaton kuningas: Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Amabile il Fojonco (puulaakin tuotenumero 453777). Hintaa "Lampukalla" on 7,94 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa. Ei nimi viiniä pahenna, ellei viini...?

I: Poksu-korkki hillitysti auki, harjoitus on tehnyt miusta mestarin. Poreilee kuin kivenn... eikun Vichy-vesi. Tuoksuu Yosa-jugurtilta: Makea, metsäinen. Vadelma-mansikka-metsämarjacoctail. Prosenttia on "vain" kahdeksan (8), mutta enempää tähän ei osaa kuvitellakaan - olisi muuten liian terävää. Nyt pehmeä puraisu...
Tähän pätee edelleen vertaus mummon sekomehuun: marjaisa maku ja sopivasti ylikäynyt ;) Hyvin persoonallinen ja helppo juotava, edelleen, kuten oli edelliselläkin maistelukerralla vuonna 2005.
Eikö tätä voisi jo saada ruokakauppoihin?!


Ä: Vaahto lasissa, viinin pinnalla yllättää. Ihanaa, makeaa, mutta kuitenkin "tymäkkää". Saunajanoon tulee kulauteltua vauhdilla.
Täyteläinen, elävä maku, josta löytyy mansikkaa, vadelmaa ja viinimarjaa.
Miinus luomuttomuudesta.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 9½.
Ä: 10-.Vinkki: Lampukkabooli valmistuu näin yksinkertaisesti; 4 pulloa Lampukkaa + 1,5 litraa Vichyä (ei mitään tusina-kivennäisvettä, ei missään nimessä, kaksi täysin eri asiaa) sekoitetaan toisiinsa laakeassa astiassa, hitaasti. Lopuksi lisätään jääpaloja, joidenka sisälle on jäädytetty orvokin terälehtiä :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Varma valinta. Ainoa ongelma on että tulee juotua liiankin nopeasti eikä tule otettua aikaa viinistä nautiskeluun. Tältä viinin pitäisikin maistua.