perjantai 9. marraskuuta 2012

Koskenvarsi marjapunaviini


Isänpäivää ja Isää, muistaako kukaan ja millä? Emme tiedä, mutta me muistimme vielä edellisen hyllypaikan puulaakissa ja löysimme lisää kotimaista arvioitavaa: Koskenvarsi marjapunaviini (puulaakin tuotenumero 652487). Hintaa 9,65 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa. Tästäkö sopivasti?

Ä: Alkumaku täyteläinen, nihkeä ja kirsikkainen. Nautinto, joka hiipuu ajan myötä. Toisella lasillisella hiipii äkkimakean ällötys. Huono olo velloo vatsassa. Liekö sokerittoman elämän syytä?
Juuri nyt viini tuottaa pettymyksen, joskus toiste voi olla loistavakin.


I: Makeahko, sokerinen, punainen. Miellyttävästi punaviinimarjan aromi pinnassa - aito fiilis välittyy. Makeus ei kaadu päälle, vaan säilyy maltillisena enemmänkin juotaessa.
Tykkään, todella paljon.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
Ä: 8½.
I: 9½.Vinkki: Kadut ovat jäässä, toivottavasti pipo päässä ja pullot, ne ei saa särkyä takin sisään tai tulee pahaa jälkeä.
I muistaa lapsuudestaan kultaiselta 1970-luvulta, miten eräs setä oli laittanut lasikantisensa jääkiekkorotsin hihaan ulkokenttäpelin aikana; setähän otti ja käveli liukkaan jään yli juuri siitä kohtaa, mistä työnnetään lumet ulos kaukalosta - setä kaatui - pullo särkyi hihan sisään ja setän käsi, oli hyvin hyvin veressä yltä päältä...
Joten ei oteta tietoista riskiä loukkaantumisesta. Pistetään heijastin käsivarteen sekä pullot... ne pistetään kassiin, mielellään pehmustettuun sellaiseen.


Webmaster huom: Mikä rotsi?
I: Taisi olla punamustavalkoinen eli Porin Ässät...?

Ei kommentteja: