lauantai 26. maaliskuuta 2011

Motörhead Shiraz 2009

Bite the Bullets! Moottoripäiden viini on täällä. Ja pakkohan sitä on heti maistaa, varsinkin kun I on vannoutunut Motörhead-fani ollut jo 30 vuotta - malja hänelle :)
Motörhead Shiraz 2009 (puulaakin tuotenumero 949107 / sixpack / 89,88 euroa) myydään sixpackissa, josta ehkä lähipuulaakinne on ystävällisesti jakanut sen hyllyyn yksittäin ostettavaksi. Tällöin hintaa on 14,98 euroa ja tilavuus vakio 0,75 litraa.
Noh, kaipaako wanha jyrä Moottoripääviiniä saadakseen hyvät rock'n'roll fibat bootcut-lahkeisiin?

I: Tumma. Makeahko alkumaku, kuivahko jälkimaku. Ei kovin ihmeellinen tapaus ts. mitään persoonallista tatsia en tästä löydä. Hyvä, ei erinomainen.
Etiketti on keräilemisen arvoinen leikekirjaan, sinne Black Death Vodka-etiketin viereen :)
Motörheadin levyt Overkill, Ace of Spades ja No Sleep 'til Hammersmith ovat henk.koht. Maailmankaikkeuden Rock-levyt TOP 10:ssa kevyesti, mutta tämä viini ei pääse henk.koht. punaviinien TOP 10:iin, ei millään eikä varsinkaan tällä hinta/laatusuhteella.
Tällä maistelukokemuksella (vajaat 200 arvosteltua pulloa takana) sanoisin, että tämän viinin oikea hinta olisi noin 8,98 euroa, mutta sittenhän ei jäisi rahaa Lemmylle jaettavaksi ;)


Ä: Notkeapoljentoinen, luistava sekä lämmin viini lauantain rentoon oleiluun. Liharuoan kanssa komppaa mainiosti.
Synkkyys ja syvyys ei viinistä välity, vaikka etiketti antaa niin ymmärtääkin.
Kelpo viini tavallisen, arkisen viikon päätteeksi.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 8½.
Ä: 8½.Vinkki: Nimikkoviinit ovat yleensä kiva juttu, ainakin etiketin osalta. Mutta itse viini on sitten vaatimattomampaa. Tässä esimerkki.

Ei kommentteja: