maanantai 4. huhtikuuta 2011

Gato Negro Cabernet Sauvignon 2010

Vielä ei ole pääsiäinen, mutta musta kissa nostettiin jo pöydälle. Vanha tuttu vuosien takaa, nyt nuorempaa polvea edustaa Gato Negro Cabernet Sauvignon 2010 (puulaakin tuotenumero 006556). Hinta on 6,88 euroa ja tilavuus 0,75 litraa. Pitääkö kissa katsoa hintalappuun vai mihinkä? Hmm.

I: Tumma, syvä väri. Hieman vetinen alku, pehmeä suutuntuma. Rypäleen aromi tulee ja menee kuin tsunami, pieni polte jää kitalakeen.
Näkemättä pulloa, voin aavistaa tämän olevan nk. "tavisvinkku" eli suurin piirtein siinä navan korkeudella on tämä viini puulaakin hyllyssä. Ei ole luomua eikä reilua kauppa, olenko oikeassa?

Ä: Kissamaisen notkea ensituntuma. Valion Luostari-juuston kera kerrassaan hyrisevä tunne.
Pieni karvaisuus nousee muutaman kulauksen jälkeen, mutta tasaantuu ajan myötä, viinin lämmetessä lasissa.


Arvosanat (asteikkoa 4-10):
I: 8.
Ä: 8½.Vinkki: Puulaakin hyllyjaottelu viinien osalta on käytännönläheinen: kun on massit päällä, voi ohikävellessään napata "snobi-telineestä" (sijaitsee viinihyllyn päädyssä, erillinen teline) kalleimman viinin ja kassan kautta ulos, tasarahalla tietty.
Kun massit ovat sitten jonkun ajan päästä loppu ja kädessä muutama pummattu euro, voi löytää puulaakissa silmiensä edestä halvimman valikoiman, konttaamalla... ;)

Ei kommentteja: