torstai 3. toukokuuta 2012

Agathon Limnio Cabernet Sauvignon 2007

Kulttuuri tulee Kreikasta ja muuta hyvää. Vaikka tämä luomupunkku Agathon Limnio Cabernet Sauvignon 2007 (puulaakin tuotenumero 403397). Hintaa 11,89 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa. Kreikassa vara parempi?

Ä: Niljakas, öljyinen alkutuntuma. Tunkkainen maku ihmetyttää. Korkkivika? Ominaisuus? Päähän kyllä nousee, vaan onko tiedossa huono olo? Varovasti ja vähitellen. Irvistellen sekä kulautellen, on tämä viini nautittava.
Auttaisiko savujuusto? Suklaa? Kalkkunaleike? Ei, ei auta. Vahva maku tunkee esiin.
Ei kiitos, ei toista pulloa.


I: Kauhistuksen häkkikanala, mikä maku! Tumma, kitkerä punainen viini Kreikasta - ja yhtä katkeraa kalkkia juotavaksi kuin velkakriisi - pitääkö tästäkin kokemuksesta maksaa?
Tietenkin, nyt kun tätä tulee moitittua suu mykkyrässä, tämä on joku "kansallisjuoma ja parasta Kreikasta"? Ikääkin viinillä on viisi vuotta.
Hyh ja huh. Tällaisen viinin sylkeekin jo mielellään suustaan lähimpään astiaan, olkoon se sitten kukkaruukku taikka amfora. Mikä tahansa astia kelpaa.
En ole kreikkalainen, enkä osaa kreikkalaisia kansantansseja, joten miun ei tarvitse tästä tykätä. Piste.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
Ä: 7½.
I: 6.Vinkki: Olemme puhuneet täällä jo monesti aiemmin korkkivikaisista viineistä. Ja niiden palauttamisesta.
Päätimme nyt ottaa linjaksi sen, että oli korkkivika tai ei, juomme sen silti. Tai ainakin yritämme. Koska näinhän moni viinin ystäväkin tekee hämmentyneenä omasta epätietoisuudestaan, onko tämä viini pilalla vai ei. Ominaisuus kontra vika.
Jos emme pysty juomaan viiniä loppuun, annamme sen webmasterillemme... ei vaan, kaadamme viemäriin. Palauttaminen puulaakiin on... niin, se on ensinnäkin hankalahkoa etäisyyden vuoksi ja mitä sitten? Tuskin, ei mitään.

* Pieni ViiniBlogi * on kulkenut tietään jo kunniakkaat seitsemän (7) vuotta. Korkkivikaisia tai sellaisiksi epäiltäviä viinejä, on osunut kohdalle muistimme mukaan alle yhden käden sormin laskettava määrä. Joten prosentuaalisesti määrä on siis erittäin pieni, noin 2%.

Jatkakaamme viinien maistelua :)

Ei kommentteja: