lauantai 7. maaliskuuta 2015

Rizling

...Ja mikään ei muuttunut? Maistelussa tällä kertaa pitkän historian omaava Slovakian valkoinen: Rizling (puulaakin tuotenumero 004971). Hintaa 7,99 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa.

I: Jo vain tulee mieleen... tästä yhtä sun toista. Ja etenkin sitä toista. Mutta mennäänpä tähän hetkeen; kullankeltainen. Tiukka alkumaku pistää naamaa mykkyrälle. Helpotus seuraa välittömästi ja Rizling on "taas maailman paras vinkku, koska muut tuli jo juotua...".
Pystypuulaakin ajoilta tuttu perinnejuoma, joka toimii vieläkin, ainakin kylmänä. Nykyisen Slovenian ihme, perinteet alkavat vuodesta 1956 (etiketin mukaan). Rehellisesti sanoen parempiakin vinkkuja on olemassa mutta nostalgiajanoon mitä verrattomin (kun don Sanchokin on tauolla puulaakin valikoimista) siinä missä yhden tähden Jallukin väkevien puolella.

Ä: Todella tiukka alkumaku, joka kyllä tasottui viinin lämmetessä lasissa. Ei paha, ei hyvä. Lipittäähän tätä, muttei erityisemmin nauti. Jääkööt jatkossa puulaakin hyllyyn.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 8½.
Ä: 8-.Vinkki: Älkää hermostuko Rakkaat Lukijamme tähän päivitystahtiin. Syitä on monia; blogin alusta ei anna tallettaa, webmasterin laiskuus, huonoja viinejä lasissa (joita ei viitsi kommentoida) jne.
Kyllä näitä tänne ilmaantuu, ennemmin tai myöhemmin :-D

Ei kommentteja: