perjantai 16. syyskuuta 2005

Lambrusco Grasparossa


Paikallispuulaakissa myyjä ystävällisesti opasti Ä:n tämän viinin luo, kun pyydettiin seurustelujuomaa:
Lambrusco Grasparossa Di Castelvetro (puulaakin tuotenumero 453777). Hintaa Italian punaiselle kertyi 6,71 euroa. Tilavuus vakio 0,75 litraa.

I: Jaaha, poppiskorkki, kuohujuomaako tässä saadaan maistaa? korkki aukeaa kepeästi ja äänikin on oikea. Viini poreilee lasiin kaadettaessa? onpa erikoista punaviiniksi. Ainoa poreileva viini oli joskus teinivuosina maisteltu yhdistelmä Lippis ja cola, mutta se onkin jo toinen tarina ja sitä en mielelläni muistele ;)
Tämä Lambrusco onkin miellyttävä Erikoisuus, wau... näyttää mummon herukkamehulta, maistuupa pehmeältä ja marjaisalta. Ei ollenkaan perinteinen punkku. Tätä voi tosiaan juoda vaikka janojuomana, mikä sinällään ei kyllä tee oikeutta juoman jaloudelle... kokemuksena, hmm... sanoisinko "tajuntaa laajentava"? ennen tätä maistamista en voinut kuvitellakaan moisen viinin olemassaoloa. Vilkaisu puulaakin sivuille paljastaa, että kyseessä on charmat-menetelmä; viini on saanut käydä toiseen kertaan tankeissa. No jopas nyt jotakin... ehdottomasti toisenkin kokeilun arvoinen uusi tuttavuus :)


Ä: Ahdistavan ja tajuntaa kutistavan kolmen päivän kuumejakson jälkeen tämä ennakkoluulottomasti maisteltu juoma oli oivallinen valinta, niin kehoa kuin mieltäkin puhdistavan saunan jälkeen. Että minustako punaviinin ystävä??? nomikäettei! en olisi ikinä kuuna päivänä uskonut, että voisin punaviiniä siemailla useammankin kulauksen :) tahtoo lisää!

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 9.
Ä: 9½.Vinkki: puulaakin myyjän asiantuntemusta kannattaa uskoa :) oli kuulemma maistellut juuri tätä juomaa edellisiltana kotonaan ja todennut sen oikein mainioksi seurustelujuomaksi. Olemme samaa mieltä :)

I:n jälkikirjoitus: tämä viini ei aiheuttanut mitään prokänniä tms. mokailumenoa, eikä 8%:n voimalla sitä edes odotakaan. Mutta jälkifiilis noin pari tuntia pullon tyhjentymisen jälkeen on uskomattoman kepeä: ei nukuta, ei päänsärkyä. Sen sijaan voisi vaikka lähteä päivätansseihin ;)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Yök ! ei maistunut liian hapanta : (