sunnuntai 11. syyskuuta 2005

Noroc


Pieneen paikallispuulaakiin oli tullut viinihyllyyn uutuuksia, joista Ä otti ennakkoluulottomasti mukaansa tämän, Punaisella Värisymbolilla merkityn:
Noroc Sauvignon Blanc Chardonnay
(Puulaakin tuotenumero: 592367). Hinta: 5,29 e. Tilavuus: 0,75 ltr.
Nimihirviö antaa olettaa olevansa erittäin hieno ja kultturelli elämys, vaan miten kävikään?

I: No huh! onpas kuivaa kamaa... onneksi on suussa omat hampaat, pysyvät vielä paikoillaan kun tätä juo. Tekohampaat taitaisivat olla jo kurkussa... ja tämäkö makea??? pikemminkin puolikuiva? miltäköhän ne Todella Kuivat maistuvat? No okei, alkujärkytyksen jälkeen menee puoli lasia ok. Mutta se toinen puoli, loppu meinaa tökkiä jo todella pahasti. Tämän kanssa on ehdottomasti syötävä jotain, joka neutraloi kuivuuden. Ei mikään juomalla juotava - kesäinen rantakallio / festari / juhannuskokko ja tämä ainoana juotavana = katastrofi. Tulee välittömästi mieleen, että nyt löytyi Don Sanchon vastakohta, mitä juotavuuteen tulee. Kaiken takana on ehdottomasti hapokkuus. Sitä löytyy. Ja mitä tulee juhlatunnelmaan; se latistuu nimenomaan tähän kuivuuteen, joka pistää kielen mykkyrälle ja kitalaen karheaksi. Kröhh.


Ä: Alkuaistimus hunajainen, suussa pruiskahteleva. Jälkimaku jotensakin pähkinään viittaava. Tahtoo pähkinäsuklaata! Juustoportin brandy-pähkinäjuustoa! pistaasipähkinöitä! mutta naposteltavien puuttuessa tyydyn siemaileen kulauksittain.


Arvosanat (asteikolla 4 - 10):
I:6½.
Ä: 7½, kuviteltujen naposteltavien kera 8½.Vinkki: Kannattaa perehtyä paikallispuulakin värimerkintöihin, jotka kertovat, onko tuote valkoviininä kuiva, puolikuiva, puolimakea, makea. Ja napata myyjää hihasta, jos asiassa on epäselvyyttä :) nyt oli...

p.s. nootti puulaakille em. värisymboleista:
emme löytäneet niitä puulaakin nettisivuilta :(
ainoastaan painetusta hinnastosta ja sielläkin takasivulta -
voisivat olla heti ensimmäisellä aukeamalla.

Ei kommentteja: