keskiviikko 14. syyskuuta 2005

Verduzzo

Edelliskerrasta harmistuneena I päätti tällä kertaa valita juotavan viinin paikallispuulaakista. Käteen... tai no, oikeastaan ensin silmiin osui tämä kauniin oranssi pullo, joka kantaa nimeä Verduzzo delle Venezie (puulaakin tuotenumero 008226). Hintaa italialaiskaunottarella on 8 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa.

I: Mmm... hedelmäinen alkumaku ja eikun jatkuu... jopas onkin... (toinen kulaus). Kyllä, tämä on todella juotava valkoviini, melko makea mutta ei kuitenkaan ällömakea. Itse asiassa tulee mieleen jotkut kuohuviinit?! Nyt on kyllä löytynyt valkoviinien Don Sancho, epäilemättä - oikein oiva ostos retkikassiin, mmm... (toinen lasillinen). Ensi vuoden festareille nyyttärikoriin ainakin tämä. Ja suolaista purtavaa, vaikka suolakurkkuja. Joo, suolakurkkuja näkkileivän / tuoreen tumman ruisleivän päällä ja välissä erittäin suolaista voita, sehän toimii tämän kanssa erinomaisesti. Myöskin illanistujaisiin, joissa napsitaan esim. tequilaryyppyjä sitruunan & suolan kera, tämä sopii alkuiltaan ja pikkutunneille.

Ä: Kuumetta. Kurkkukipua. Päänsärkyä. Lohtu: Hyvää Viiniä. Meneekö hukkaan? no, edes hetken hyvä olo. Suonette sen minulle. "Voivotellen hän kaivautuu peittonsa alle ja toivoo parempaa huomista."

Arvosanat (asteikolla 4 - 10):
I: 9½.
Ä: 8½.Vinkki: Joskus, itse asiassa hyvinkin usein, tunteella tehty viinivalinta osuu oikeaan :D

I:n jälkikirjoitus: Ä, parane pian, minulla ja viinillä on Sinua ikävä...

Ei kommentteja: