perjantai 4. marraskuuta 2005

Traminer Riesling


Punaisen julistuksen 100-vuotisjuhlan kunniaksi päätimme vaihtaa välillä valkoviiniin; pienen paikallispuulaakin pienenpienestä viinihyllystä valitsimme tämän: australialainen dB Selection Traminer Riesling (puulaakin tuotenumero 564497). Tilavuus 0,75 litraa ja hinta 7,27 euroa.

I: Uuu... onpa valkoviinin tuoksu hyvä. Ensikulaus lupailee oikein mukavaa iltaa. Puolimakea ja kelpo sellainen. Hyvin kevätkesän mieleen tuova jälkimaku. Aurinkoinen fiilis välittyy. Raikas, mukava tuttavuus. Ei kuiva, ei makea. Kevyt keskihumala ja lentoonlähtö odottaa.

Ä: Notkean pyöreän kiepsahteleva tunne kurkunpäässä. Toinen kulaus ja kolmaskin. Hyvä. Hivenen sokerimainen jälkimaku, siksipä näin makeanpersolle maistuukin. Ihanan kepeää "paksujen" punaviinien jälkeen, varsinkin saunan löylyjen vielä tuntuessa iholla.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 8½.
Ä: 9-.


Vinkki: Kohtuukäytettynä (kaksi ravintola-annosta päivässä) alkoholi on antioksidantti. Alkoholilla on myös vähentävä vaikutus elohopean kerääntymiseen elimistössä. I on malliesimerkki 1970-luvun lapsesta; suussa on amalgaamipaikkoja 18 kpl - tämä lienee hyvä syy jatkaa viinien maistelua á la * Pieni Viiniblogi * :)
(lähde:Kaarlo Jaakkola - Leif Grans: Amalgaamisairaudet ja antioksidanttihoito)


I:n jälkikirjoitus: Viime aikoina on suusta tullut amalgaamipaikkojen murusia enenevässä määrin. Haurastuttaako viinin nauttiminen paikat vai olisiko irtoaminen tapahtunut joka tapauksessa? anyway, nyt ovat poissa enkä uusia laitata.

Ei kommentteja: