sunnuntai 30. lokakuuta 2005

Cono Sur


* Pieni Viiniblogi * seuraa aikaansa ja lehtiä hyvinkin tarkasti eikä vältä vaivaa saadakseen kohutun helmen saaliikseen; tästä osoituksena otimme maisteluun välittömästi chileläisen Cono Sur Pinot Noir (puulaakin tuotenumero 466647) punaviinin (joka oli noudettava maakunnan isoimmasta puulaakista), kun viime perjantain Aamulehden Valo-liitteessä Viiniklubi (koostuu alan ammattilaisista) rankkasi ko. viinin klubin historian parhaaksi hinta-laatusuhteeltaan. Tilavuus tuttu 0,75 litraa ja hintaa 7,75 euroa. Vaan mitenkäs oli sen laadun laita?

I: Kieltämättä erikoinen tuoksu leijailee lasista... ensimaku on persoonallinen, tumma, jopa hieman sukkahikimäinen. Maku taantuu maistelun edetessä, mutta samalla huomaan, että tämä on helposti juotavaa. Alkoholiprosentit ilmoittavat vasta loppuvaiheessa olemassaolostaan. On erikoinen, mutta ei niin persoonallinen kuin Jacob's Creek.

Ä: Ensimmäinen kulaus: notkea, solahtaa nopeasti kurkusta alas. Toinen kulaus: sattuu kurkkuun. Kolmas kulaus: lämpö saavuttaa poskipäät ja ajatus menee sinne, mitä pitäisi nyt tehdä... kirjoittaa mielipideosastolle lapsen yksilöllisyyden arvostamisesta koulumaailmassa, kolme kirja-arvostelua ekorakentamisesta, oman runokirjan saattamisesta alkuun...
Sytytän orvokinsinisen kynttilän ja annan ajatusten lentää, tekemisen aika on huomenna. Nautin tästä nyt, makustelen silmät kiinni; notkea, solahtava, hedelmäinen, miellyttävä, syyspimeään sopiva. Tekee mieli olla tekemättä mitään, lasillisen jälkeen...


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 9-.
Ä: 9+.Vinkki: Viiniarvosteluja (muitakin kuin tämä ;) kannattaa seurata. Jos ne eivät nyt täysin osukaan yksiin omien mieltymysten kanssa, niin hyvin suuntaa-antavia yleensä ovat.

Jälkikirjoitus: lauantain Aamulehti tiesi kertoa, että Cono Sur Pinot Noir oli myyty loppuun lähialueen puulaakeista perjantai-aamupäivän aikana. Seurasi sitä Viiniklubia joku muukin kuin me... :)

Ei kommentteja: