perjantai 26. toukokuuta 2006

Perlage Cabernet

Olemme arvostelleet (ainakin) kerran luomuviiniä ja se päätyi Viinien Spinal Tap - osioon (tuossa vasemmassa sarakkeessa alhaalla). Tällä kertaa on vuorossa myös luomuviini: Perlage Cabernet del Veneto (puulaakin tuotenumero 005832). Hintaa saapasmaan luomulla on 8,60 euroa ja tilavuutta tuttu 0,75 litraa. Päätyykö tämäkin luomuviini...?

I: Rasvainen?! tuoksu, maku persoonallinen; etäisesti Jacob's Creek mielessä. Ei väkevä, ei mieto, mutta ei myöskään tasapaksu. Luomuus on positiivista - elimistöni tuskin pahastuu, kun lisäaineita on vähemmän :)

Ä: Kovanpehmeä, vai pehmeänkova? Marjainen pehmeä maku. Tuoksu lähinnä hunajainen. Jälkimaku mehevä, täyteläinen. Ehdottomasti vierasvarastoon ostettavaksi. Se on taas toinen juttu; onko tätä viiniä jäljellä, kun pitäisi vieraille jotain hyvää tarjota...? Ehdoton ykkösviini ostoslistalle! Luomusta suuri plussa.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 9½.
Ä: 10+.Vinkki: Monesti viinilasin äärellä ystävien kanssa päädytään jossain vaiheessa pohtimaan viinien säilyttämistä kotioloissa. Hämmästys on suuri, kun kerromme, että meillä ne ovat aivan normaalissa jääkaapissa: alimmalla hyllyllä vaaka-asennossa avaamattomat ja avatut (jos sellainen ihme kohdalle sattuu ;) ovessa alimmalla tasolla. Miksikö? siksi, että ko. paikoilla on jääkaapin lämpöisimmät osat. Noin 10-12 Celsius astetta. Eli sama kuin olisi viinikaapeissa, ainakin näissä alle tuhannen euron malleissa... joten samalla sähkönkulutuksella selvitään sekä viinien että ruokien kanssa :) vai haluatko Sinä ottaa vastuuta 6. ydinvoimalan rakentamisesta viinikaapillasi...?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

koira joi viinit pois... kai se sitte hyvää oli.