maanantai 8. toukokuuta 2006

Mendoza


Kesää odotellessa maistuu viini myös ulkona portailla, ainakin täällä missä * Pieni Viiniblogi * majailee (vielä). Tällä kertaa haaviin tarttui Argentiinan pustalta tumma punainen Mendoza (puulaakin tuotenumero 004551). Hintaa on 5,29 euroa ja tilavuutta tutut 0,75 litraa. Mutta oliko tämä tulinenkin... lue allaoleva.

I: Tuoksu ei houkuttele eikä ensimakukaan... jotenkin "tavanomaisen rypäleinen"; vaikea eritellä makua sen enempää. Vaan kun lasi on puolessavälin, niin viini onkin yllättäen juotavaa. Edelleenkään mausta ei saa kiinni. Aiheuttaa kevyet huimaukset ja uneliaisuuden yhtä aikaa. Ihan jees... lopultakin.

Ä: Kaunis etiketti houkutti. Mustan ja punaisen liitto on hyvä. Mausta löytyy hivenen kirsikkaisuutta, aistimus usvaisesta aamusta ja kurjen huudosta läheisellä suolla. Jälkimausta hehkuu savu, noki ja piki. Tasapainoinen , vaan ei tasapaksu. Tätä kelpaa viedä myös tuliaisiksi.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 8-.
Ä: 9.Vinkki: Viiniä lasiin ja matka Argentiinaan? ota luettavaksi esimerkiksi kirja: Ernesto Che Guevara: Moottoripyöräpäiväkirja. Tästä se matka alkaa...

Ei kommentteja: