perjantai 21. heinäkuuta 2006

Robert's Rock

Kesähelteet jatkuvat ja viinien verkkainen, mutta kriittinen arvostelu; tällä kertaa vuorossa Robert's Rock Cabernet Sauvignon - Merlot (puulaakin tuotenumero 452077). Hintaa on 7,76 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa. miten maistuu välimerellisen ilmaston hedelmät pohjoisen heinäkuussa?

I: Hieman massasta poikkeava pullo, kaulan muotoilun osalta. Makean merlotin tuoksu. Vetinen ensimaku, tasoittuu väkeväksi. Ei paha. Itse asiassa aika mielenkiintoinen maisteltava. Viinissä selkeästi oma persoonallinen vivahteensa. Tässä viinissä on onnistuneesti yhdistetty Cabernet Sauvignon ja Merlot!

Ä: Imelän alkutuoksun vuoksi epäröinnin aalto lyö lävitse. Tekee mieli nyrpistää nenä kiinni, mutta rohkeuden avulla, ensimmäisen siemauksen jälkeen outo-ei-niin-hyvä tuoksu katoaa makeahkon jälkimaun taakse. Erikoinen maku pyörii kielen päällä, eikä erityisemmin tee mieli naposteltavaa. Maistuu hyvin yksin taikka suuremmassakin joukossa.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 9+.
Ä: 9.Vinkki: Jos viinipullon korkki ei tahdo aueta suosiolla tai viini "menee päähän" epätavallisen voimakkaasti tms. totutusta poikkeavaa tapahtuu, niin kannattaa epäillä viinin laatua. Olemme törmänneet nyt kahdesti tällaiseen; korkki lähtee irti vain murusina ja viini maistuu epätavallisen kitkerältä, "jysähtää otsalohkoon" heti ekasta lasillisesta sekä pahimmillaan aiheuttaa 12 tunnin kuluessa särkyä alavatsassa (munuaiset). Tällöin on syytä kaataa viinilasit tyhjäksi viemäriin ja palauttaa pullo puulaakiin (kelpaa takaisin, jos pullossa on jäljellä viiniä yli puolet tilavuudesta) sekä täyttää puulaakin kassalta saatava palautelappu, johonka voi kirjoittaa em. havainnot sekä nimi- / osoitetiedot. Sen lisäksi, että viinin maahantuoja saa palautetta (myös huonoa!), niin Sinä voit saada vaivanpalkkioksi "kipurahoja". Älä tyydy huonoon viiniin, vaan vaadi Laatua.

Ei kommentteja: