torstai 6. heinäkuuta 2006

Raimat Chardonnay

Kiirettä pitää, että ehtii: * Pieni Viiniblogi * jatkaa vieraan V kera tiukan asiallista viinilinjaa. Tällä kertaa pöydän päälle nousee Raimat Chardonnay 2005 (puulaakin tuotenumero 007045). Hintaa Katalonian Valkealla on 9,48 euroa ja tilavuus tavanomaiset 0,75 litraa. Otetaan pulloa kaulasta ja maistetaan...

V: Korkki haisee hyvälle. Väri kirkas. Rypäleinen, hapahko. Hapankorppumainen.

I: En mä tiiä, mitä tästä ajattelis (huh huh, mä oon nyt juonu ihan liikaa...)? Makeus puuttuu! Kuiva siideri? Maku hyvä, mjooh ja jälkimaku kuivahko.

Ä: Oh, hyvin päähän jysähtää. Erikoinen aistimus: osin siiderimäisyyttä, osin piristävää päärynämäisyyttä. Tästä voi tulla Erittäin Huono Olo.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
V: 8½.
I: 8.
Ä: 7½.Vinkki: Viinejä on kiva maistella varsinkin porukalla, mutta kuten tämänkertainenkin maistelu osoittaa, niin kohtuus myös tässä. * Pieni Viiniblogi * oli tällä kertaa hieman liikaa viihteen puolella, koska kyseessä oli (jo) kolmas viinipullo samalta istumalta... emme suosittele tästä tapaa, koska mitä pidemmälle ilta ehtii, niin viinin aromit hukkuvat kitalaen poimuihin, ja I:ltä sanat ;)

I:n jälkikirjoitus: Olihan karsee olo aamulla... yöh...

Ei kommentteja: