lauantai 27. syyskuuta 2008

La Rose Célébration

"En luvannut mä sulle ruusutarhaa, mutta lasillisen Ruusujuhlaa kuitenkin" luritteli I rakkaansa Ä:n korvaan ja kaatoi samalla lasiin italialaista La Rose Célébration -kuohuviiniä (puulaakin tuotenumero 008733). Hintaa saapasmaan kuoharilla taiteilijakukkarolle ystävällinen 7,48 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa. Jatkuiko juhlat taivaassa?

I: Tiukka korkki, mutta onneksi Ä hallitsee tilanteen - vain kaihtimet kilisevät korkin voimasta :)
Kullankeltainen, normikuoharin tuoksu. Maku aluksi hieman kuivahko, mutta kääntyy nopeasti makean suuntaan. Enemmässä määrin maistuu kukkaismaiselta - ja jopa simalta! Vain rusinat puuttuvat...
Kevyttä pientä poreilua nenässä ja närästystä... pukkaa hikeä pintaan, paidanselkä märkänä?! Lieveilmiöistä huolimatta oikein mukava tunnelman keventäjä, pään pehmentäjä.


Ä: Raikas ja rapsakka. Poreet nousevat nenään, ilo kuplii rinnassa, ruusuiset unelmat mielessä. Poskissa kuumottaa, ajatukset harhailevat.
"Ilmaantumisen" myötä maku lempeytyy, puheet hempeytyvät :)


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 9½.
Ä: 10-.Vinkki: Kuohuviiniä voi ostaa muutenkin kuin "juhlatilanteissa". Hinnasta ei pitäisi valinnan olla kiinni, kuten tämänkertainen arvosteltava osoittaa. Arkikin voi olla juhlaa... :)

Ei kommentteja: