perjantai 21. joulukuuta 2007

La Chamiza

Päätettiin laittaa elämä risaiseksi oikein porukalla ja homman huipennuksessa nostettiin pöydälle kissan sijasta La Chamiza Malbec (puulaakin tuotenumero 493017). Argentiinan punainen maksaa huimat 6,98 euroa, vaikka tulee maapallon liki toiselta puolelta (mietipä sitä!) ja tilavuutta on 0,75 litraa. Yllättikö tämä punkku seurueen housut kintuissa vai mikä oli homman nimi?

Ensimmäisenä arvostelun aloittaa vanha tuttu vieras V ja uutena vierailijana X. Sitten vuoron saavat tutut, turvalliset I & Ä.
Mainittakoon myös, että I ja V nauttivat "pohjiksi" pullon PV-testivoittajaa* Terralea.

V: Ei paskempaa! Hyvä viini! Paras mitä olen "ryypännyt"! (Herää kysymys, mikä ero on sanoilla ryypännyt / nauttinut / juonut?)
Tällä voisi jopa pestä hampaansa!


X: Oikein viinin makua *maiskuttelua* tumma, tuoksu täyteläinen. Sinisessä Iittalan lasissa väri muuttuu täydellisen purppuran punaiseksi; vesiväriä seassa?
Kyllä, on se hyvää!


I: Saako täällä humaltua? Terralen jälkeen punaviiniksi tunnistaa, mutta laimeampi maku. Terävyyttä jälkimaussa. Pitäis vetää tupakki väliin? Ei maistu miltään.

Ä: Lämmin tunne. Oh kun nousee päähän! Pehmeä, täyteläinen. Ruohosipulijuusto täydentää makunautinnon.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
V: 9½.
X: 8½.
I: 7½.
Ä: 9+.Vinkki: Viini on viisasten juoma ja se tuli tälläkin kerralla todettua karvaasti, kun vieras X äityi yön tunteina viiniä "enemmän kuin laki sallii" nauttineena arvostelemaan pöytäseuruetta ja kohottamaan itseään jalustalle. Aamulla sitten livahti paikalta vaisvihkaa ja jälkipuinti olikin sitä myöten selvää kauraa; tutussa porukassa huonompikin viini maistuu paremmalta.

Hyvää Joulua ja ottakaa viiniä kohtuudella :)

*PV-testivoittaja= * Pieni Viiniblogi * -arvostelumenestys ---> tsekkaa TOP3-sarakkeet.

Ei kommentteja: