lauantai 22. lokakuuta 2005

Crianza 2001


Espanjalainen punaviini Palacio del Conde 2001 crianza (puulaakin tuotenumero vuosikerralle 2002 on 005631) panee meidät heti polvilleen; korkkikorkki on pehmeää kuin purukumi eikä hieno korkkikorkinaukaisijamme pysty siihen! syntyy vain pieni reikä, halkaisijaltaan muutama millimetri. "Emme lannistu helposti eikä yksi hispaniola kyllä ala ryppyilemään !"#¤%&?!! (I:n voimasanoja :)" Käytännössä on tehtävä siten, että syntyneestä reiästä lirutellaan punkku siivilän läpi lasiin... jostain kumman syystä kun pullossa on nyt mukana korkkikorkin muruja. Hintaa tällä vaikeasti saavutettavalla hedelmällä on 5,98 euroa ja tilavuus 0,75 litraa.

I: No vihdoinkin lasissa... perhana, ensimaku on kaiken kukkuraksi yhtä kuiva kuin porukoiden traditionaalisella joulupunkulla. Kyllä tämän vaivannäön jälkeen olisi odottanut hieman hienostuneempaa aromia kielen päälle. Keskitäyteläisyys on näemmä suhteellinen käsite. Samoin kuin pehmeys. Olen ymmärtänyt pehmeydellä jotain Don Sanchomaista...
Meneehän tämä... ainakin päähän ;) mutta totuuden nimissä on sanottava, että vain lasi kerrallaan. Ei siis mikään illanistujaisjuoma.


Ä: Viikon puhepaaston jälkeen ei tästä(kään) ole mitään sanottavaa. Ajatukset kulkevat omaa rataansa ja lasi tyhjenee nopeasti. Mutta ei siis paha.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 6½.
Ä: 8.Vinkki: Hankalien korkkikorkkien varalle kannattaa pitää varalta myös siivilää, puukkoa, ruuvimeisseliä, vasaraa, akkuporakonetta ja 10 mm poraa yms. kättä pidempää. Varsinkin piknikillä luonnonhelmassa on ikävä juoda viiniä pullosta, joka on avattu lyömällä kaula poikki puuta vasten. Siitä voi tulla lasimurskaa kieleen ja ärräpäät mieleen...

Ei kommentteja: