keskiviikko 26. lokakuuta 2005

Jacob's Creek


Ä yllättää I:n positiivisesti kaivamalla kätköistään toisen pienen viinipullon; Jacob's Creek Shiraz Cabernet vintage 2003 (puulaakin tuotenumero 462013). On siinä pienellä pullolla pitkä nimi, tuumaa I. Tilavuutta lilliputilla on 0,25 litraa ja hintaa 3,19 euroa. Mutta pidemmittä puheitta; otetaan aussimaan Jacobista mittaa.

I: Onpa pullossa voimakas henki! huh. Tulee mieleen nuoruus lammaspaimenena :) Väri on tavanomainen syvä punainen. Maku... mikä maku! otetaanpas vahvistus asiaan... kyllä! tämä on Todella Persoonallinen. Paksu aromi viipyilee kielen päällä ja lopulta sulautuu, haihtuu jonnekin... uskaltaisiko sanoa jopa eteerinen? Kuin hyvä juusto; makua ei kannata tyrmätä millään härpättimillä. Nautitaan sellaisenaan. Ei kiirettä. Ei mitään lisukkeita, vain Jacob's Creek. Olen löytänyt jotain, mistä en edes uskaltanut uneksia ;)

Ä: Vahva tuoksu, paksu maku. Toooodella erikoinen. Ei minun makuuni, ei. Mieleen tulevat oliivit, häränliha, sinihomejuusto. Niiden kanssa voisi toimia. Aboriginaalien kuvat silmissäni kiitän ja kumarran, ei kiitos minulle enää.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 10-.
Ä: 7.Vinkki: Ota ja nauti. Viiniä voi nauttia myös konstailematta, kuten Koskenkorvaa.
Tämän osoitti todeksi (ainakin I:n osalta ;) tämä pieni mutta persoonallinen punaviini, jota saa myös normaalissa 0,75 litran lasipullossa (puulaakin tuotenumero 006201).


I:n jälkikirjoitus: "Rakas Joulupukki, olen ollut koko vuoden kiltti, ainakin melkein. Tuo minulle lahjaksi Jacob's Creek Shiraz Cabernet vintage 2003 punaviiniä. Yksi pullo riittää, tai tuo oikeastaan kaksi - kunhan ne ovat sitä isompaa kokoa (0,75 ltr). Tai tuo niin monta kuin jaksat kantaa... ja voit tuoda myös Don Sanchoa. Sinun I."

Ei kommentteja: