lauantai 10. joulukuuta 2005

Ash Tree Estate

Tuhkapuun estetiikkaa? keskinkertaisen kielipään omaavana I teki puulaakissa omia punaviinihavaintojaan ja päätyi tähän: espanjalainen punaviini Ash Tree Estate Merlot Tempranillo (puulaakin tuotenumero 458977). Hinta 7,89 euroa ja tilavuus 0,75 litraa.

I: Mmm... jaahas. Aloitetaan jälkimausta; lievästi homeinen. Kuin mummon ylikäynyt sekamehu. Kovin ihmeellistä makua tästä on muutenkin vaikea löytää, helposti mutta ei miellyttävästi juotava; naama peruslukemilla nieltävä. Mutta annas olla kun pöytä katetaan ja pistetään tämän kanssa kalkkuna-ateria: oikein miellyttävä punaviini. Ja aterian päätteeksi huomaa olevansa vielä vaisvihkaa lievässä nousuhumalassakin... no johan nyt yllätti ---

Ä: Juhlallisuuden tuntua aterialla, vaan pelkästään seurustelujuomana en uskoisi tämän maistuvan. Vetinen väkevyys ihmetyttää.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 8½.
Ä: 9.Vinkki: Tämän viinin kanssa maistoimme seuraavaa menua; kalkkunafileetä (naturel - kypsytetty pannulla voissa hunajan kera), nokkosvoilla maustettuja porkkanasiivuja ja täysjyväriisiä yrttien kera. Lisäkkeenä rypsiöljyssä kylvetettyä kiinankaalta. Raaka-ainevalinnoissa painotettiin kotimaista luomu- ja lähituotantoa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Illanistujaisissa joimme tuota samaista Ash Tree Estate punkkua ja tiskirättimäinen olemus livahti jossain välissä mieleen. Silti ihan hyvä seurusteluviini etenkin kun oli vähän pikkusuolaista kyytipoikana.

Kaiken kaikkiaan ihan kelpo viiniä, etenkin kun ei mitään viiniasiantuntijoita olla. Hintalaatusuhde kohdillaan, tätähän voisi ostaa toistekin.
Hieno blogi teillä, kiitos siitä!