sunnuntai 4. joulukuuta 2005

Crocodile Rock

Laitettiinpa sitten I vaihteeksi puulaakiin, eikä suinkaan tuohon pieneen paikallispuulaakiin. Koska kyseessä oli ison kasvukeskuksen iso kauppakeskus, niin valikoimakin oli iso. Ja valtava kiire. Ensimmäinen mikä huomion kiinnitti, oli tämä Crocodile Rock Cabernet Merlot (puulaakin tuotenumero 447577). Hintaa 5,93 euroa ja tilavuus 0,75 litraa. "Meille kelpasi ainoastaan Krokotiili Rokki vaan..." vai kelpasiko?

I: Kiva etiketti: on väriä ja näköä. Se se varmaan laittoi tähän puulaakissakin tarttumaan? hmm, avataan ja maistetaan... tuoksu on, niin... taas se "jouluviinin tuoksu" eli odotukset tipahtivat heti keskitasolle. Mutta maistetaan ensin ennen kuin tyrmätään. Mmm... kuivahko, sanoisin. Vetinen. Tamminen jälkimaku. Ei yllätä, ei yökötä - tasaisen tappava, siis mielikuvitukseton viini. Ei jää mieleen muuta kuin ulkoasu... tämä krokotiilirokki ei pistä sukkia jaloissa pyörimään.

Ä: Ei, ei, ei. Ei kolahda. Pieni pyöreä maku, ei mitään sanomista. Kiitos ei tuhlata toista kertaa rahaa eikä aikaa moiseen.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 7½.
Ä: 7½.Vinkki: Tämä esimerkki osoittaa hyvin todeksi uskomuksen, jota olemme täälläkin miettineet useasti viinilasillisen äärellä; voiko katseen kiinnittävän ulkomuodon omaava viinipullo tarjota jotain elämystä sisällöllään? Ei voi. Unohda erikoiset pullomuodot ja / tai tunnettujen taiteilijoiden väsäämät etiketit sekä niiden mukana tulevat pullot, jos etsit Persoonallista viiniä.Kyseessä on 90 %:n varmuudella melko mitäänsanomaton viini, joka tarvitsee myydäkseen kauniin / erikoisen ulkomuodon.


Jälkikirjoitus: emme halua olla kyynisiä tahi skeptisiä viinin kanssa lotraajia, niinpä jätimme tuohon ylläolevaan vinkkiin 10 %:n mahdollisuuden, että Todella Löytyy Persoonallinen Viini, jonka ulkonäköä / -muotoa voisi arvostella samoilla laatumääreillä kuin itse viiniäkin :)

Ei kommentteja: