keskiviikko 7. joulukuuta 2005

Tähtiyö

Jouluyö, Juhlayö, Tähtiyö... hetkinen! pieneen paikallispuulaakiin ovat jälleen tulleet jouluviinit. Koska I on niin monasti muistellut nuoruutensa jouluviinejä, päätti * Pieni Viiniblogi * tarttua pulloa kaulasta ja maistaa yhtä lajinsa edustajaa; chileläinen Tähtiyö (puulaakin tuotenumero 427087). Hintaa joulun maulla on 6,36 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa.

I: No niin, piti tämäkin päivä sitten eteen tulla; jouluviiniä... ja vielä vapaaehtoisesti. No ei muuta kuin toimeen ja korkki auki. Tuoksu on... no joo, hyvin tavanomainen punaviinin tuoksu, ei lupaa mitään yllätystä. Punaisuus on syvä ja maku... (nielaisu) on varsin yhdentekevä, kuiva, lievästi mausteinen. Ei tuota yllätystä mihinkään suuntaan. Mistä on pienet juhlaviinitraumat tehty? juuri tällaisista latteista "kausituotteista", joita ei muuten saisi markkinoille menemään... ja sitten ihmiset, jotka eivät muuten juo viiniä, paitsi ehkä juhlapyhien kunniaksi, ostavat näitä ja toteavat mielessään: "Yh, onpa hyvä etten juo viiniä useammin". Se siitä "mietoja suosivasta alkoholipolitiikasta"...

Ä: Ei näkynyt tähtiä ei. Lievä pettymys löytyi jälkimausta, minkä tunkkaisuudesta olivat tähdet kaukana.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 6½.
Ä: 8-.Vinkki: Vältä puulaakin "kausituotteita". Jos ne olisivat oikeasta hyviä tuotteita, niin niitä markkinoitaisiin läpi vuoden, eikä vain tiettynä ajanjaksona / tietyn ajanjakson "juhlajuomana".

Ei kommentteja: