perjantai 18. heinäkuuta 2008

Lapin Lumous

Siirrytään piirun verran Ranualta luoteeseen ja päädytään Ala-Tennilän Viinitilalle. Ensimmäisenä myymälän valikoimasta maistellaan paikalliseen tunnelmaan sopivasti nimettyä viiniä: Lapin Lumous. Hintaa 10 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa. Säilyykö tilaviinien lumous raatimme mielissä? Lue ja koe pala kotimaan marjaisaa viinisatoa.

I: Punaista kuin kakaravuosien Roope-limpsa ja jopa yhtä makean tuoksuistakin... yllättävän vetinen maku ollakseen yhdistelmä juolukkaa, variksenmarjaa, puolukkaa, mustikkaa ja karpaloa. Korkeintaan puolimakea. Maku jää neutraalille tasolle; esim. liian voimakas juusto peittää maun täysin. Tämän kanssa korkeintaan Arlan Adam-juustoa.
Ihan jees, mutta vahvojen sävyjen ystävänä jään kaipaamaan enemmän makua & persoonallisuutta.


Ä: Kaunis, selkeä väri. Tuoksussa männynkerkkää ja koivuntuohta, rahkasammalta ja aamukastetta. Maku kevyt, heleä sekä lempeä. Ehkä laimeakin.
Tätä voisi kuvitella nauttivansa yksin laiturilla iho saunalöylyistä höyryten ja kuikan kaartelua seuraten. Seuraksi kelpaa toki myös kynttilänvalo ja vierelle Tärkeä Ihminen.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 9-.
Ä: 9+.Vinkki: Nyt tarkkana seuraten kotimaisten marjojen kehittymistä - pian pääsee keräämään kotiviiniä varten tarpeet läheltä :)

Ei kommentteja: