tiistai 1. heinäkuuta 2008

Variksenmarjaviini

Heinäkuu ja kotimaisten tilaviinien maistelu aloitetaan Variksenmarja -tilaviinillä (valmistaja Ranua-Revontuli Oy Viini & Marjat). Hintaa persoonallisella pullolla 11,50 euroa ja tilavuutta 0,5 litraa. Vetikö viini naamat hymyyn vai minne?

I: Tuoksu tuo mieleen juuri sisälle tuodun joulukuusen... kyllä vain. Väri syvä tummanpunainen. Metsäinen, havun makua aistittavissa maussa. Makea. Syvä, pitkään maistuva, aromirikas maku.
Tämän lähemmäksi suomalaista metsämaisemaa lienee vaikea päästä - viinin voimalla. Kihahtaa jo alkumetreillä päätä kohti ;)
Oikein hyvää Juustoportin Vuohen Gruyére-juuston kera :D Tätä joisi enemmänkin kuin pullollisen... parasta huoneenlämpöisenä.


Ä: Kumimainen tuoksu - vahva, paksu ja katajainen. Alkumaussa suota, mätästä ja lämmintä kesäsadetta. Pehmeä maku tarttuu huuliin. Ihan kuin kuulisin hyttysten ininän, nuotiotulen räiskeen ja kuukkelin jutustelun. Vahva tunne, hyvä mieli. Pyöreä maku pyörii suussa. Pehmeys täyttää vatsan.
Viini paranee lämmetessään eli nautiskelua varten tämä on vallan mahtava viini!


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 10-.
Ä: 9½.Vinkki: Riehakkaaseen festaritunnelmaan voi toki virittäytyä viinin voimalla, mutta suosittelemme, että pistät myös vaatetta päälle - jos meinaat noin niinku sammua auringon alle ;)
Leikin asia tai ei, mutta nyt on uv-säteily voimakkaimmillaan eikä ihomelanooma ole niitä kaikkein mukavimpia asioita, mitä tämä elämä voi tarjota.

Lämmintä heinäkuuta kaikille lukijoillemme :)

Ei kommentteja: